UPDATE VACCINATIES – Huisartsenpraktijk Harmelen En Vleuterweide
Header afbeelding

« Terug naar het overzicht

UPDATE VACCINATIES

We gaan verder met vaccineren!

 

Patiënten uit geboortejaren 1956, 1957,1958,1959,1960:
Indien u bent geboren in een van deze jaren en u heeft nog geen oproep van ons ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar de praktijk. Wij zullen u dan alsnog oproepen.

Mocht u het vaccinatie moment van 27 maart of 1 mei gemist hebben, dan kunt u een mail sturen naar de praktijk. Wij zullen u dan opnieuw uitnodigen voor een prikmoment.
In verband met de logistiek rondom het prikken, de hoeveelheid vaccins in een flacon (11) en de beperkte houdbaarheid van een geopende flacon (<6u), is het niet mogelijk hiervoor individuele afspraken te maken.
Wij zullen u oproepen voor een prikmoment op de praktijk.

Wij hebben als huisarts alleen het vaccin van AstraZeneca ter beschikking gekregen van de overheid. De vaccinatie bestaat uit twee vaccinatie momenten. De optimale termijn voor de tweede vaccinatie is 11-12 weken na de eerste vaccinatie; u bent dan voor ongeveer 82% beschermd. ( Indien u de tweede vaccinatie na 6 weken krijgt, zal de bescherming niet verder stijgen dan ongeveer 55%).

Wilt u meer weten over de vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.
LET OP! Gebruikt u bloedverdunners? Lees dan SVP de informatie in deze link. Het kan zijn dat het inname moment moet wijzigen. Bent u onder controle van de trombose dienst, dan dient u zo snel mogelijk contact met hen op te nemen om af te stemmen dat u een vaccinatie gaat krijgen.
LET OP! Heeft u een stollingsstoornis, dan moet u overleggen met uw behandelend arts over de vaccinatie aangezien deze in de spier (intramusculair) gegeven wordt.

Patiënten geboren in of voor 1955:
U kunt nu zelf een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl
Mocht u echt niet in staat zijn naar een GGD locatie af te reizen vanwege lichamelijke beperkingen, kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk door een email te sturen naar info@huisartsharmelenvleuterweide.nl.

Patiënten geboren na 1960:
Kijk via deze link wanneer u, naar verwachting, aan de beurt bent voor een coronavaccin en door wie u gevaccineerd gaat worden.

Patiënten tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie zullen volgens de huidige berichtgeving in mei via de huisarts een uitnodiging krijgen om bij de GGD gevaccineerd te worden. Dit betreft patiënten die normaal in aanmerking komen voor de jaarlijkse griepprik via de huisarts.

Over vaccin AstraZeneca:
Wij geven geen eerste vaccinatie meer met AstraZeneca aan patiënten onder de 60 jaar (vanaf geboorte jaar 1961 en later).
Volgens de richtlijnen kan een tweede vaccinatie wel veilig worden gegeven, als er bij de eerste geen (trombose) bijwerkingen zijn opgetreden. Ook als patiënten onder de 60 jaar toestemming geven voor een eerste vaccinatie met AstraZeneca, dan kunnen wij deze niet geven. Hierbij volgen wij de huidige richtlijnen.
Hierover vindt u meer informatie op: https://www.thuisarts.nl/nieuws/prikken-van-astrazeneca-alleen-voor-mensen-van-60-jaar-en-ouder

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie
betreffende de coronavaccinaties, kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl of bellen naar het landelijke informatienummer van de GGD (Bel 0800 – 1351 voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties – zeven dagen per week 8.00-20.00 uur).

Mocht u hierna nog vragen hebben kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk door een email te sturen naar info@huisartsharmelenvleuterweide.nl.

Publicatiedatum: 01-05-2021